CsodaCsiga Főlap
2026. augusztus 7.   péntek   Ibolya, Afrodité, Arabella, Donatella, Hilária, kajetán, Kötöny  Ibolya;Afrodité, Arabella, Donatella, Hilária, kajetán, Kötöny, Vénusz

Főlap ·  · Chat · Távirat · Társkereső · Képeslap · Fórum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplók · BANK
Regisztráció · Kapcsolataim · Társaim ·  · Buliképek · MMS ·  · Játék · Horoszkóp · Linkek · Hirdetés · Radió

CsodaCsiga > Fórum > SzavazĂĄs > "2008.11.01. Dunaszerdahely DAC- Bratislava /POZSONY/"
ÚJ BEÍRÁS
oldal: /1
sor: időrend:
2008.11.01. Dunaszerdahely DAC- Bratislava /POZSONY/
 55  Wolfy Nekem tetszik!
0  
2009-05-09 18:58:19 

Ugye megmondtam...semmi nem lett belÔle...bocsånat, hogy Magyarok vagyunk...:(

54  Wolfy Nekem tetszik!
0  
2008-12-20 23:59:24 

Csak zĂĄrĂłmondatnak:
Mi lett a Dunaszerdahelyi esemĂ©nyekkel? MiĂ©rt hallgat a mĂ©dia? Nem furcsa? Napokig azt lĂĄttad, hallottad, hogy majd a kormĂĄny Ă­gy meg Ășgy, mi több követeli, meg pontokba foglalja...most meg...nĂ©ma csend...rövid hĂ­r: a szlovĂĄk kormĂĄny elvetette a Magyar helysĂ©gnevek Magyar nyelven törtĂ©nĂ” tankönyvekben valĂł szereplĂ©sĂ©t. De mĂĄs semmi...ehez Ă©rtĂŒnk...puffogunk Ă©s nĂ©ma csendbe maradunk..ha meg nem akkor mĂĄris fasiszta vagy....

53  Wolfy Nekem tetszik!
0  
2008-11-23 23:07:27 

Pipe. JĂł a meglĂĄtĂĄs, de az hogy Antal Ágota is magyar, nos nem biztos, hogy a szlovĂĄkok mellett szĂłl. Nem biztos, hogy nem a "szlovĂĄk zĂĄszlĂłt fujja" Itthon is csupa Magyar politikus van, akik tudatosan vagy tudatlanĂșl az orszĂĄgot veszelytik, eladjĂĄk, tönkreteszik.
Helyi kiskirålyok kakaskodåsa. :) Ez jó mondat, tetszik. :) Sajna mi ilyen nép vagyunk. Mår Szt. Istvån koråba is jelentkezett az ellenzék Koppåny személyében. Kicsit morbid leszek. Ha egyetlenegy ember maradna magyarorszågon, nos az is kettészakadna, nehogy egyfelé keljen menni, nehogy egy cél és egy akarat legyen.

52  pipe Nekem tetszik!
0  
2008-11-23 20:21:49 

Wolfy majdnem igaz, vagyis a lĂ©nyegĂ©t tekintve igaz, de azĂ©rt ha nem veszed zokon pontosĂ­tok. Az alkotmĂĄnybĂ­rĂłsĂĄg nem felmentette tisztsĂ©gĂ©bĂ”l PĂĄzmĂĄny PĂ©tert, hanem Ă©rvĂ©nytelenĂ­tette a 2006-os polgĂĄrmesteri vĂĄlasztĂĄsok eredmĂ©nyĂ©t. Mindez nem jelenti azt, hogy kĂ©tsĂ©gbe vonnĂĄm azon felvetĂ©sed: kiĂĄllt a hatalommal szemben, ezĂ©rt alaposan alĂĄvĂĄgtak. Van benne rĂĄciĂł, de sajnos nehĂ©z bizonyĂ­tani, ugyanis a PĂĄzmĂĄny ellenĂ©ben indulĂł fĂŒggetlen jelölt, Antal Ágota szintĂ©n magyar, szĂłval a szlovĂĄk politikum azzal vĂ©dekezhet: ez nem a magyarok ellen irĂĄnyulĂł offenzĂ­va, hanem a helyi kiskirĂĄlyok kakaskodĂĄsa.
Nos, Ôszintén megvallva... sajnos, ebben az érvelésben is van egy kis råció.

51  pipe Nekem tetszik!
0  
2008-11-23 20:03:53 

Zulu :) aggyegyötöst :)))) /PACSI

50  Wolfy Nekem tetszik!
0  
2008-11-20 19:18:05 

A szlovĂĄk alkotmĂĄnybĂ­rĂłsĂĄg felmentette tisztsĂ©gĂ©bĂ”l a Dunaszerdahelyi polgĂĄrmestert. TermĂ©szetesen nincs köze a november elsejĂ©n lezajlott rendĂ”ri brutalitĂĄshoz. A polgĂĄrmester csak kiĂĄlt a MagyarokĂ©rt… TermĂ©szetesen nincs MagyargyĂ»lölet, termĂ©szetesen nem tapossĂĄk a sĂĄrba az összes jogukat. Most lehet Ă­rni „Én kint Ă©lek Ă©s nincs semmifĂ©le atrocitĂĄs velem szemben” NanĂĄ hogy nincs, ha megfelelĂ”en asszimilĂĄlĂłdik valaki. Csak egyszer prĂłbĂĄljon Magyar lenni, mĂĄris megtapasztalhatja, hogy igenis lĂ©tezik a MagyarellenessĂ©g. Itthon meg mĂĄr majdnem mi kĂ©rĂŒnk elnĂ©zĂ©st, törvĂ©nyeket mĂłdosĂ­tunk, megvĂĄdolunk, beperelĂŒnk bĂĄrkit, aki felemeli a fejĂ©t Ă©s hallatja szavĂĄt. MindjĂĄrt radikĂĄlis lesz az illetĂ” vagy focihuligĂĄn…ValĂłszĂ­nĂ»leg a polgĂĄrmester is az volt…

49  zulu Nekem tetszik!
0  
2008-11-20 15:42:07 

Mindenki mentegvetĂ”zik, sajnĂĄltatja megĂĄt hogy csak parancsot vĂ©gzett el, mintahogy azok is parancsot követtek, akik mondjuk naponta több ezer zsidĂłt Ă©s cigĂĄnyt Ă©gettek el. És ezeket az embereket utĂĄljuk. Nos Ă©n is gyĂŒlölom azokat az embereket, akik az Ă©n nĂ©pem bĂĄntsĂĄk vagy alĂĄzzĂĄk meg, tetszik ez vagy sem.
Nem tudom hogy szivelné Szlovåkia ha mondjuk 1920 ban Ôt szakitottåk volna széjjel ( ami persze abszurd mert addig soha nem is létezett Szlovåkia, és térképen sosem szerepelt az elÔtt ).
Jó lehet mentegetÔzni és még jobban abba belerugni, akit amugy is megszégyenítettek 1 vilåg szeme låttåra.
És szerintem nem kelle elitĂ©lni azokat az embereket, akiknek mĂ©g mindig fĂĄj a szĂ­ve Trianon miatt, nem az a megoldĂĄs hogy agyba fĂ”be verik Ă”ket, mert ugy tartja kedve 1-2 kretĂ©nnek...

48  silence Nekem tetszik!
0  
2008-11-20 14:56:58 

Én is hordtam... Igaza van Conannak ... Nem kell megtagadni, elĂ©g ha megkĂ©rdĂ”jelezed, Ă©s mĂĄr el is vezĂ©nyeltek hat hĂłnapra mondjuk GyĂ”rbe, vagy bĂĄrhovĂĄ, ahonnan sajĂĄt pĂ©nzen hazakeveredhetsz kĂ©thetente egy napra..
A rĂĄcsos oldalra gondolni sem merek...

47  conan Nekem tetszik!
0  
2008-11-20 14:46:46 

A dolog vĂ©gtelenĂŒl egyszerĂ».
Én hordtam az egyenruhát tudom hogyan megy..
A parancsot nem megkérdÔjelezni, kommentålni vagy megtagadni kell hanem végrehajtani. Slussz..
Ha nem teszed, fegyelmi tårgyalås, és a råcs måsik oldala.. A megtagadås nagyon komoly dolog.
MĂ©g egy gondolat, nem jĂł a rĂĄcsnak arra a felĂ©re kerĂŒlni ahol azok vannak akikre kicsivel korĂĄbban mĂ©g te csuktad rĂĄ az ajtĂłt...

46  katyi Nekem tetszik!
0  
2008-11-20 10:45:51 

és aki mégis meri?
az hÔs, vagy szabålyzatmegszegÔ, és kicsapjåk?

45  silence Nekem tetszik!
0  
2008-11-20 10:43:47 

Teljes mértékben igazad van... Nem sokan merik megtagadni a parancsot..

44  katyi Nekem tetszik!
0  
2008-11-20 10:41:47 

én itt síma, mezei egyszerû kis rendÔrökre gondoltam....

a parancs alĂłli kibĂșjĂĄs azt hiszem ott nincs! de rendĂ”r mĂ©g sosem voltam, tehĂĄt nem is tudhatom,,,, csak Ășgy gondolom, hogy egy olyan helyre azĂ©rt nem kĂŒldenek valami magas rangĂș akĂĄrkiket, hanem csak egyszerĂ» vĂ©grehajtĂłkat.
kĂŒlönben Ășgy tanultuk ĂșĂșĂșgye, hogy az ĂĄllam a mindenkori uralkodĂł osztĂĄly erĂ”szakszerve. hangsĂșly a mindenkorin van, sajnos, akĂĄr tetszik akĂĄr nem!

DemokrĂĄcia, az meg Ășgy egy görög szĂłbĂłl a demoszbĂłl ered... Ă©s szerintem akkor is volt utoljĂĄra......

43  silence Nekem tetszik!
0  
2008-11-20 10:35:07 

Bizony ha az a parancs nem jogszerû, köteles megtagadni.. Nem egyszerû a rendÔrök élete..
A nĂĄci tömeggyilkosok is mindig arra hivatkoztak a nĂŒrnbergi per sorĂĄn hogy "csak" parancsot teljesĂ­tettek..

42  katyi Nekem tetszik!
0  
2008-11-20 10:27:29 

Egy rendÔr nem jogszerûen jår el, hanem amilyen parancsot kap.....

41  pipe Nekem tetszik!
0  
2008-11-19 22:52:38 

Dudka :) egyetértek, de egy rendÔr ne metakommunikåljon, hanem jogszerûen jårjon el.

40  conan Nekem tetszik!
0  
2008-11-18 16:43:04 

Katyi

Mert akkor elszaporodnĂĄnk mint a vĂ­rus..
A betegséget meg ki kell irtani...

39  katyi Nekem tetszik!
0  
2008-11-17 08:41:09 

Nem értek én semmit itt....
Ki rĂĄncigĂĄlta a gĂłlya lĂĄbĂĄt, hogy kĂ©rem, Ă©n ide nem akarok szĂŒletni, meg jaj, nĂ©ger sem szeretnĂ©l lenni, meg... az se, ... az meg vĂ©gkĂ©ppen nem! Mit tettĂŒnk azĂ©rt, hogy hovĂĄ szĂŒlettĂŒnk? Semmit!
De azĂ©rt igenis tehetĂŒnk, hogy MILYEN EMBEREK LESZÜNK!!!!
Rendes, megértÔ, a måsikon segíteni akaró, vagy mindenkit lenézÔ, önzÔ,, lelövÔ gazfickók.....
Nem az ĂĄtlagember csinĂĄlja a politikĂĄt.... egy anya sem azĂ©rt szĂŒl, hogy a fia katona legyen, Ă©s meghaljon.. sehol a vilĂĄgon....mĂĄr nagyon ideje lenne ezt megĂ©rteni!
MiĂ©rt kell, majdnem minden nemzedĂ©knek megvĂ­vnia a maga hĂĄborĂșjĂĄt, bĂĄrkivel is?
Miért nem tudunk békében élni egymås mellett?

38  Dudka Nekem tetszik!
0  
2008-11-17 08:11:10 

Pipe, a metakommunikåció nem szorul nyelvtani håttérre.

37  pipe Nekem tetszik!
0  
2008-11-16 20:37:10 

Nos azt hiszem picit bĂ”vebben kifejtem az alĂĄbb leirott szerĂ©ny vĂ©lemĂ©nyem, megjegyzĂ©sem. Nem kĂ©tsĂ©ges, a szlovĂĄk-magyar viszony perpill. iszony, de a mĂ©rkĂ”zĂ©sen az alapvetĂ” emberi jogokat tiportĂĄk sĂĄrba, Ă©s szĂĄmomra ez a tĂ©ny az aggasztĂł. Nem szeretem a sportot, nem szeretem a hĂ”zöngĂ”, kötekedĂ” embereket, de azĂ©rt egy demokratikus jogĂĄllamban mĂ©gsem jĂĄrja, hogy azĂ©rt verjenek agyba-fĂ”be embereket, hogy az Ă©pp aktuĂĄlis hatalom Ă­gy fitogtassa erejĂ©t. Ha tettek valamit, nyerjĂ©k el mĂ©ltĂł bĂŒntetĂ©sĂŒket, de ha nem, akkor ne verjĂ©k meg Ă”ket azĂ©rt, mert mi - Ă©rtsd. a hatalom - tudjuk, hogy Ă”k rossz emberek.
EgyelĂ”re senki nem mutatott be olyan felvĂ©telt, amely egyĂ©rtelmĂ»en bizonyĂ­totta volna, hogy a drukkerek bĂĄntalmaztĂĄk a rendĂ”röket. Abban biztos vagyok, hogy szidtĂĄk Ă”ket trĂĄgĂĄr mĂłdĂłn - mert hĂ”zöngÔéknĂ©l ez Ă­gy szokĂĄs -, de ez sem jogosĂ­totta volna fel a rendĂ”röket ilyen durva beavatkozĂĄsra. KĂŒlönben is, hogyan is van ez? A fradis kemĂ©ny mag hirtelen elsajĂĄtĂ­totta a szlovĂĄk nyelvet, hogy a rendĂ”rök szĂĄmĂĄra is Ă©rthetĂ” legyen a mondandĂłjuk, avagy a szlovĂĄk rendĂ”rök estek ĂĄt a meccs elĂ”tt egy gyorstalpalĂł magyar nyelv kurzuson?

36  ohkisleany Nekem tetszik!
0  
2008-11-15 13:56:53 

nem szoktam fĂłrumokba Ă­rni....

senkinek nem jutott még eszébe,hogy mi is kicsi nép vagyunk,és Ôk is?

tĂșlĂ©lĂ©sre jĂĄtsszunk?

a rugók meg a håttérben.

35  nevetek Nekem tetszik!
0  
2008-11-15 10:52:12 

A demokrĂĄcia az a rendszer, amiben azt mondasz amit akarsz, de azt teszed amit mondanak

34  nevetek Nekem tetszik!
0  
2008-11-15 10:49:09 

ĂŒzenem azoknak, akik azt hiszik, hogy a csehek ĂștĂĄljĂĄk a magyarokat - nagy-nagyonnagy tĂ©vedĂ©sben Ă©lnek .
A csehek egy inteligens nemzet, a szlovĂĄk viszont mondanĂĄm Ășgy: csak dĂ©lig van esze, dĂ©lig tud Ășgy ahogy gondolkodni, utĂĄna mĂĄr ketrecbe kellene zĂĄrni.
A magyarok és a csehek nagyon is jól kijöttek egymåssal - most is és mindenkor. A szlovåkokat viszont , hiåba szlåv testvérek soha sem szerették a csehek.
Egyébként, Szlovåkia mår anyakönyveztette magåt SZLOTÁKIA /SLOTÁKIA/ néven.

33  swallow Nekem tetszik!
0  
2008-11-15 08:17:28 

Azt hiszem, ide is illik!!
" A demokrĂĄcia olyan eszköz, amely biztosĂ­tja, hogy ne kormĂĄnyozzanak bennĂŒnket jobban, mint, ahogy megĂ©rdemeljĂŒk."
( G.B.Shaw)

32  doki34 Nekem tetszik!
0  
2008-11-14 19:59:55 

conan!
EgyetĂ©rtek, nehĂ©z. De szerintem ez hasonlit arra, mint amikor egyĂŒtt dolgozol egy olyan emberrel, akit utĂĄlsz. KĂ©nytelen vagy elviselni, Ă©s vagy tovĂĄbb acsarkodtok, Ă©s pokol lesz az Ă©letetek, (mindkettĂ”tökĂ©) vagy megbeszĂ©litek, mĂ©g ha nehĂ©z is, Ă©s akkor egy idĂ” utĂĄn egyĂŒtt tudsz Ă©lni, dolgozni vele, talĂĄn mĂ©g meg is kedvelitek egymĂĄst. Szerintem ez a kĂ©t lehetĂ”sĂ©g van, mert innen kilĂ©pni (egy orszĂĄgnak) lehetetlen. A vĂĄlasztĂĄst mindenki sajĂĄt belĂĄtĂĄsĂĄra bĂ­zom.

31  conan Nekem tetszik!
0  
2008-11-14 16:36:55 

Dudu

Teljesen igazad van.. ettÔl nem simulnak el a dolgok..
Meg lehet közelĂ­teni demokratikus mĂłdszerekkel is, csak a mĂĄsik fĂ©l rĂ©szĂ©rĂ”l egyre jobban Ă©s nyĂ­ltabban Ă©rzĂ”dik az utĂĄlat Ă©s ellenszenv. Így nehĂ©z de mindent meg lehet oldani.
A mĂĄsik Ășt hogy az Ășthenger Ă©s a tankok elĂ”tt elsimul minden Ă©s utĂĄnuk nem marad csak a nĂ©ma csend...

30  Dudka Nekem tetszik!
0  
2008-11-12 20:59:22 

Én nem vagyok tĂșlsĂĄgosan okos, fĂ”leg nem ilyen fronton.

De tökre mindegynek tartom, hogy kinek mekkora történelme van-volt.
És azt gondolom mĂ©g, hogy mindkĂ©t fĂ©l egyformĂĄn hibĂĄs.
Az innen odamenÔk azért, mert provokålni mentek (azt is jól tudtåk, hogyan tudnak viszonylag "passzívan" provokålni), az ottaniak pedig azért, hogy ugrottak erre.

A többi meg tök mellékes.
Amíg ez így van, addig dobålózhatnak a felek mindenféle történelmi tényekkel, mert nem ez a lényeg, és nem ettÔl simulnånak el a dolgok.

29  pipe Nekem tetszik!
0  
2008-11-12 20:42:52 

Egy dolog biztos: nem jogszerĂ» Ă©s demokratikus ok nĂ©lkĂŒl összeverni embereket mĂ©g akkor sem, ha valĂłszinĂ»leg szĂĄndĂ©kukban is ĂĄllt vĂ©tkezni.

28  swallow Nekem tetszik!
0  
2008-11-08 07:56:28 

Nem utållak érte, hiszen ez is vélemény!
Csak!!!!
Talån, mégsem kéne ennyire degradålni !!!
AmĂșgy, gondolj vissza, amikor azt Ă­rtam, hogy rendĂ”rĂĄllam!!!!! Mindegyikre igaz, egy eb!!!!

27  chris1 Nekem tetszik!
0  
2008-11-07 22:40:49 

szereny nyomott velemenyem.....eloszor is nincs olyan nep hogy szlovak...azok totok.....masodszor...kevesebb tortenelmuk van mint az usa-nak.harmadjara ...ha mink magyarok nem lennenk ok meg mindig makognanak borben rohangalnanak es sarkunyhoban laknanak.....es ez mind tortenelmi teny........persze utalhatnak minket ezert de attol meg teny marad.....meg hat utalnak conan beirasara...van benne igazsag......uff szolottam......es vegul persze a velemenyemert engen is lehet utalni.....amit ertek is....de leszarom....na csumper

26  katyi Nekem tetszik!
0  
2008-11-07 07:51:26 

JĂł! Tudom, Ă©n egy Ă”skövĂŒlet vagyok, de mi azĂ©rt mentĂŒnk pl. meccsre, hogy a focit nĂ©zzĂŒk! Nem is voltak szektorok, vett az ember jegyet, leĂŒlt, köpködte a szotyit Ă©s bĂșzdĂ­totta a csapatĂĄt... Ă©s ha a szomszĂ©d pont nem annak drukkolt akinek Ă©n, azĂ©rt mĂ©g nem vĂĄgott fejbe, legföljebb tĂșlordĂ­tott !!!!
de ez csak a foci része a dolognak!
ManapsĂĄg az Ă©g vilĂĄgon mindenbe politikĂĄt viszĂŒnk!!!! ha vĂ©letlenĂŒl rĂĄlĂ©pek valaki lĂĄbĂĄra a villamoson, az mĂĄr rögtön anyĂĄzik, Ă©s a rendszert szidja....
Ă©n a magam rĂ©szĂ©rĂ”l ĂșĂșĂșĂștĂĄlom a politikĂĄt, mindĂ­g voltak, vannak Ă©s lsznek is örök ellenzĂ©kek, akiknek semmi sem jĂł, Ă©s köpönyegforgatĂłk, akik hĂșĂșĂș de gyorsan tudjĂĄk azt a bizonyos köpönyeget forgatni, Ă©s mindĂ­g tudjĂĄk, mikor, merre a legcĂ©lszerĂ»bb!

oldal: /1
sor: időrend: