Nos azt hiszem picit bõvebben kifejtem az alább leirott szerény véleményem, megjegyzésem. Nem kétséges, a szlovák-magyar viszony perpill. iszony, de a mérkõzésen az alapvetõ emberi jogokat tiporták sárba, és számomra ez a tény az aggasztó. Nem szeretem a sportot, nem szeretem a hõzöngõ, kötekedõ embereket, de azért egy demokratikus jogállamban mégsem járja, hogy azért verjenek agyba-fõbe embereket, hogy az épp aktuális hatalom így fitogtassa erejét. Ha tettek valamit, nyerjék el méltó büntetésüket, de ha nem, akkor ne verjék meg õket azért, mert mi - értsd. a hatalom - tudjuk, hogy õk rossz emberek.
Egyelõre senki nem mutatott be olyan felvételt, amely egyértelmûen bizonyította volna, hogy a drukkerek bántalmazták a rendõröket. Abban biztos vagyok, hogy szidták õket trágár módón - mert hõzöngõéknél ez így szokás -, de ez sem jogosította volna fel a rendõröket ilyen durva beavatkozásra. Különben is, hogyan is van ez? A fradis kemény mag hirtelen elsajátította a szlovák nyelvet, hogy a rendõrök számára is érthetõ legyen a mondandójuk, avagy a szlovák rendõrök estek át a meccs elõtt egy gyorstalpaló magyar nyelv kurzuson?
|