Igen... Értem, és igazad is van, nagyon tudományos, okos cikk ez.....
az enyém most nem lesz az, és túl népszerû sem leszek vele......
igen... nem irigyelem a mai fiatalokat sok szempontból... nem tud elhelyezkedni, mert nincs gyakaorlata, de hogy legyen gyakorlata ha nem tud elhelyezkedni.... aztán meg szült azért nem tud... aztán meg öreg lassan és azért nem.... Nagyon nagy probléma!
lakás? az nekünk sem pottyant az ölünkbe, sokáig laktunk szülõknél.... aztán zsÃroskenyérevés és évekig várás egy Trabantra... egy kis garzonra....
Gyerekszülés? nem is tudom... eszembe sem jutott, hogy én az ÃLLAMNAK szülök... neeeeem, én magamnak, magunknak szültem... igaz, akkor nem volt ilyen márkamánia, már az ovisok közt... de azért voltunk minden évben nyaralni, és meztelenül sem jártunk, nem plázákban reggeliztünk, hanem otthon .... de oké, a világ fejlõdik.... igazad van, és elõre kell hogy fejlõdjön!
!
viszont! miért kell mindenkinek, mindenáron, néha 10 év alatt diplomát szereznie? szakmunkások is kellenek! JÓ szakmunkások is! aha... asztalos, meg pék, és gázszerelõ, meg minden, de az JÓÓÓÓÓ! ne az menjen Szakközépsuliba akit máshová nem vesznek fel..... abból JÓÓÓÓ soha nem lesz! Nekünk JÓÓÓÓ kell! akkor lesz becsülete a kétkezi munkának!!!!
és igen,,,, diploma is kell, de nem biztos, hogy mindenkinek .... esetleg 3...." ha beledöglöm is" alapon! és esetleg tanulhatna úgy is, hogy urambocsá ösztöndÃjjas legyen,..... és igen , nyelvvizsga is kell! az nagyon kell...... de azért szerintem szükség van mondjuk egy épÃtészmérnökre, de arra is, aki felhúzza azt a házat, és SZAKEMBEREKRE !!!! azt sem tudom, hogy pl. a búzát, a mindennapi kenyerünkhõz ki fogja megtermelni? én? magamnak, az erkélyen? vagy ?
Ne érts félre légyszi, nem fejlõdés ellenes vagyok, csak valahogy reálisabb.... vagy csak hiszem?
az egészségúgy tényleg borzasztó..... .... de lehet, hogy nem politizálni kéne, hanem igyekezni nagyon és megváltoztatni a vacak körülményeket!
A gyógyszeripar nem maffia kéne hogy legyen... a magyar gyógyszerek világhÃrüek voltak.....
(mondjuk az Ikarus is, meg a Chinoin, meg sorolhatnám..... kapitalizmust akartunk? hát itt van, de kökeményen!!!!!)
Ez mind pártfüggetlen szerintem!!!!
"Csak" normális emberi, emberséges gondolkodás kell hozzá!
a politikusnak sem szabadna elfelejteni, hogy neki is voltak, vagy vannak Szülei, bár a macskája sem szeretnék lenni némelyiknek......
de ebbe nem akarok belemenni!
bocsi, ha ez a Tied után bizony nagyon egyszerûre, szûklátókörûre sikeredett, de ez is egy vélemény... az enyém! és vállalom!
|